Nieuws is klantenbinding, zo simpel is het. Vertel wat je doet en laat je lezers delen in plannen, discussies en successen. Op papier of via de mail, iedere week of twee keer per jaar. Een vaste tekstschrijver zorgt voor een herkenbare stijl en continuïteit.

Lees meer »

Het lijkt een bedreigde papiersoort, maar het zal toch nog wel even duren voordat de brochure echt is uitgestorven. Nog steeds zijn er massa’s mensen die informatie pas echt tot zich nemen als je erin kunt bladeren.

Lees meer »

Tegenwoordig begint het voor- bereidingsritueel met Google. Vrijwel iedere interviewkandidaat laat zich namelijk vinden. Vaak ontdek je dan niet alleen iemands beroepsprofiel, maar ook diens favoriete restaurant, huwelijksfoto’s, of eindtijd bij de Zevenheuvelenloop…

Lees meer »

We willen niet alleen inhoud, we willen ook amusement. En liefst een sprankelende mix van die twee. Dus geen blad zonder column, geen website zonder blog. Echter: niet iedere directeur of wethouder heeft tijd voor een informatief stukje dat ook nog een beetje sappig is. Besteed het uit!

Lees meer »

Het vreet papier, maar het ploft zo lekker op de mat. Dan ga je toch even kijken wat er door de brievenbus is gegooid. De nieuwskrant blijft een even hoogwaardige als laagdrem-pelige manier om een groot publiek te bereiken.

Lees meer »

Regeren is vooruitzien, zeggen ze. En redigeren? Redigeren is doorhéén zien, volgens mij. Ik lees de aangeleverde tekst en laat die op me inwerken. Daarna zoek ik de juiste woorden voor wat de opdrachtgever eigenlijk had willen zeggen.

Lees meer »

Het liep gesmeerd. Prima presentaties, levendige workshops. Toch zal niet alles beklijven zonder een geheugensteuntje. Borg dus de opbrengst, ook als service voor wie er niet bij kon zijn. En dan liever een beeldend ooggetuigenverslag dan een serie powerpoints.

Lees meer »

‘Dat moet je echt eens opschrijven.’ Maar hoeveel mensen doen het ook? Zonde van al die anekdotes, familie-verhalen en onverwachte levenswendingen. Laat ze niet ontglippen, bewaar ze in een kloek boek.

Lees meer »

Hoeveel staalkaarten zet je op je site? 'Negen,' zei de vormgever, 'dat levert het mooiste beeld op.' Dus werden het er negen, want wat hoe mooi we ook schrijven, we leven tegenwoordig wel in een beeldcultuur.

Lees meer »